Βιογραφικό

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, αποφοίτησα ως σημαιοφόρος από το 4ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και αρίστευσα σε όλες τις τάξεις του 4ου Λυκείου. Μπήκα με υποτροφία στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πήρα πτυχίο με βαθμό Άριστα. Το έτος 1992 απέκτησα την άδεια ασκήσεως του Δικηγορικού επαγγέλματος και από τότε ασκώ μάχιμη δικηγορία διατηρώντας μόνη Δικηγορικό γραφείο. Ασχολούμαι με ευρύ φάσμα αστικών, διοικητικών και εργατικών κυρίως υποθέσεων, ατομικού και συλλογικού εργατικού δικαίου. Είμαι Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω από το έτος 2002. Έχω ιδρύσει πολλά επαγγελματικά και πολιτιστικά σωματεία, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, με πολλά και διαφορετικά αντικείμενα, σε πολλά από τα οποία είμαι ως σήμερα νομική σύμβουλος.

Στις 03/11/2021 πέτυχα στις εξετάσεις του Α’ κύκλου πιστοποίησης επαγγελματιών και πιστοποιήθηκα από τον e-ΕΦΚΑ για την έκδοση συνταξιοδοτικών παροχών. Έτσι, έχω ενταχθεί στο ειδικό μητρώο πιστοποιημένων επαγγελματιών του e-ΕΦΚΑ βάσει της με αριθ. πρωτ. 443870/Σ.140711/04-11-21 διαπιστωτικής πράξης του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ.


Κατά τα έτη 1996-2006 παράλληλα με τη δικηγορία, δίδαξα αστικό, διοικητικό, συνταγματικό και ευρωπαϊκό Δίκαιο σε φροντιστηριακά μαθήματα των Φροντιστηρίων ΦΩΣ και INTERAGLIA και Ν.Κυριακίδης. Από το έτος 2000 και για δύο θητείες και στη συνέχεια για άλλες δύο θητείες διετέλεσα Γ.Γραμματέας του Δ.Σ. στο πολιτιστικό σωματείο ‘’Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης’’ και είμαι μέλος του Σωματείου και μέλος του συλλόγου και του χορευτικού του ‘’Λαογραφικού Ομίλου Θεσσαλονίκης’’ και τα έτη 1996-1998 διετέλεσα μέλος της Επιτροπής Αστικού Κώδικα και Κ.Πολ.Δ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
Ασχολούμαι με υποθέσεις εργατικές, συνδικαλιστικές και σωματειακές εκπαιδευτικών με το Δημόσιο, νοσηλευτικού προσωπικού, ειδικευόμενων ή ιατρών, τραυματιοφορέων σε Δημόσια Νοσοκομεία, εργαζομένων σε Ο.Τ.Α., των συνδικαλιστικών οργανώσεων ή εργαζομένων μελών των συνδικαλιστικών οργανώσεων που αναφέρω παρακάτω με τους εργοδότες ή τους φορείς δημοσίου, ενστάσεων κατά αποφάσεων διορισμού μέσω ΑΣΕΠ, συνταξιούχων Δημοσίου και ΙΚΑ και πολλών άλλων μεμονωμένων εργαζομένων σε μικρότερες εταιρίες ή εργοδότες και υποθέσεων σωματείων πολιτιστικών ή μη κερδοσκοπικών ενώσεων. Με διεκδίκηση δικαιωμάτων εργαζομένων και συνδικαλιστικών οργανώσεων, απεργιακές κινητοποιήσεις και κάθε μορφής αγώνα και διαπραγματεύσεις σε όλα τα επίπεδα (ως τον ΟΜΕΔ) και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ή Διαιτησία. Ασχολούμαι σε όλη την πορεία μου με το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό δίκαιο του ΙΚΑ και από το έτος 2010 με το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό δίκαιο του Δημοσίου (εργαζομένων σε όλα τα Υπουργεία και διάφορους ΟΤΑ) και των υπολοίπων ασφαλιστικών φορέων του ΕΦΚΑ και των επικουρικών Ταμείων.

Μερικά από τα σωματεία, που έχω ιδρύσει ή έχω υπάρξει νομική σύμβουλος κι έχω ασχοληθεί με προβλήματά τους είναι τα παρακάτω: «Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Ελληνικών Πετρελαίων Α.Ε.», «Ένωση Συνταξιούχων ΕΚΟ ΑΒΕΕ και ΕΛ.ΠΕ ΑΕ Θεσσαλονίκης», «Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης», «Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του Ομίλου Εταιριών ΕΛ.ΠΕ. ΑΕ», «Σωματείο τραυματιοφορέων Βορείου Ελλάδος», «Σωματείο Οδηγών Βυτιοφόρων Υγρών Καυσίμων Β.Ελλάδος και Θεσσαλίας», «Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΚΟ-ΕΛΔΑ ΑΒΕΕ και στις θυγατρικές της», «Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων στην Πετρογκάζ ΑΕ», «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πτυχιούχων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕΙ», «Σύλλογος Ειδικών Κατηγοριών Διδακτικού και Εργαστηριακού Προσωπικού ΤΕΙ Θεσσαλονίκης», «Σωματείο Τραυματιοφορέων Ελλάδος Η ΥΓΕΙΑ», «Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», «Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ», «Σωματείο εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης», «Σωματείο Εργαζομένων στον Δήμο Θεσσαλονίκης», «Σωματείο Τεχνικών-Εργοδηγών του Δήμου Θεσσαλονίκης», «Σωματείο Εργαζομένων Εγκύων Βελτιώσεων Θεσσαλονίκης», «Σύνδεσμος Εμπόρων, Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Δήμου Σταυρούπολης», «Σωματείο πολιτικού προσωπικού εργαζομένων στην Πολεμική Αεροπορία Βορειοελλαδικού Χώρου», «Συνδικάτο εργαζομένων στον Ο.Α.Σ.Θ.», «Οικοδομικός Συνεταιρισμός Εργαζομένων της ΕΚΟ ΑΒΕΕ», «Οικοδομικός Συνεταιρισμός Ποντίων Επιστημόνων ΟΙ ΥΨΗΛΑΝΤΗΔΕΣ», «Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος», «Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης», «Σύλλογος Παλλινοστούντων Ποντίων Πρινοβρύσης», «Πολιτιστικός Σύλλογος Κοζάκων Ελλάδος και Κύπρου», «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Γυμνασίου Θέρμης», «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Αποκατάστασης ατόμων με αναπηρίες».